איך לחשב את השטח הנחוץ למשרד החדש שלכם
תוכן עניינים
מה הגודל האידיאלי למשרד החדש שלכם?
אנו ב zuz יועצי נדל"ן נתקלים בשאלות רבות שיש ללקוחות שלנו בזמן מעבר של המשרדים, אחת השאלות הנפוצות היא איך לחשב את השטח הנחוץ למשרד החדש? לפעמים בעלי העסקים לא יודעים או לא מעריכים נכון את הגודל האידיאלי למשרד החדש שלהם וזה מבזבז להם המון זמן וכסף במהלך החיפושים. ברגע שהחלטתם שאתם רוצים לשכור משרד בתל אביב והסביבה, חשוב שתשאלו את עצמכם את השאלות הבאות לפני שתתחילו לעשות סיורים מיותרים.
מה הגודל של המשרד הקיים?
זאת השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם. לאחר שהבנו מה הגודל של המשרד הנוכחי נעשה הערכה בהתאם לשאלה מדוע אנחנו רוצים לעבור משרד? הסיבות יכולות להיות:
- גידול במספר העובדים וחוסר מקום
- צמצום מספר העובדים ובזבוז כסף על שטחים לא מנוצלים
- מעבר למשרד יותר זול וצמצום העלויות
- מעבר למשרד חדש ומשופץ
- מעבר למיקום יותר נגיש ונוח
- ניצול הזדמנויות
הגודל הקיים והבנה של סיבת המעבר בהחלט יכולה להיות התחלה טובה למציאת שטח המשרד שמתאים לכם.
במה החברה עוסקת?
יש הבדל גדול בדרכי חישוב המ"ר המתאימים לכם בין חברות שונות. עורכי דין לדוגמה יכולים לחשב את גודל המשרד לפי מספר החדרים הנחוץ להם, כך שהגודל יכול להשתנות בין משרדים שונים אך עם אותם מספר של חדרים, לכן עורכי דין שמחפשים משרד להשכרה חייבים להבין מה מספר החדרים שהם צריכים לעובדים. לעומת זאת חברת טלמרקטינג יכולים להושיב מספר רב של עובדים בעמדות עבודה בחלל אחד גדול, ובכך לנצל יותר את השטח.
איך אפשר למקסם את עמדות העבודה?
תכנון מראש של מספר העובדים, ואיזה מרחב כל עובד צריך יכול לחסוך לכם שטחים מיותרים. במידה ואתם לוקחים שטח במצב מעטפת, תכנון אדריכלי נכון וניצול מקסימלי של השטח יכול לחסוך לכם כסף ותשלומים מיותרים על שטחים מבוזבזים. קחו בחשבון שחדר מנכ"ל לפעמים צריך להיות יותר גדול מחדרי עבודה רגילים, ובסידור מקומות הישיבה צריך להתייחס גם לתפקידים של העובדים ולא רק למספר העובדים.
האם צפוי גיוס רחב של עובדים בזמן הקרוב?
חברות סטארט אפ שיכולות לגדול ולהכפיל את מספר העובדים בתקופה קצרה צריכות לקחת את האפשרות הזאת בחשבון. נסו לצפות קדימה ככל שאפשר ובכך לחסוך מעבר נוסף של משרד בעתיד הקרוב. בררו אם יש אפשרות לסיפוח שטחים נוספים למשרד. גדילה בתוך הבניין או במגדל המשרדים הוא פתרון יעיל ומקובל ונותן מענה מצוין לבעיה של גדילה פתאומית של מספר העובדים. חברות הייטק שמחפשות משרדים להשכרה צריכות להיות בכוננות לגדילה מיידית בכמות העובדים ומעבר למשרדים גדולים יותר.
האם אתם יכולים לוותר על שטחים מסוימים?
אופי החברה משפיע על החלוקה והצרכים שהיא זקוקה. חשבו אם אתם זקוקים לעמדת קבלה עם פינת ישיבה, או האם אתם משתמשים בחדר ישיבות, או משרד עם מרפסת גדולה. חברות הייטק מסוימות יכולות לוותר על עמדת קבלה או חדר ישיבות בגלל חוסר השימוש בהם. בדקו אילו חללים משותפים החברה צריכה ועל איזה אזורים אפשר לוותר.
האם אתם זקוקים למקומות אחסון?
כיום אפשר לנצל בכל מידי דרכים את המקומות אחסון הישנות. לדוגמה קלסרים ודפי עבודה שבמשרד הישן היו תופסים חדר שלם או ארכיב גדול, וכיום אפשר להעביר הכל למחשב ולדיגיטל. הזדמנות טובה נוצרת בזמן מעבר למשרד החדש להיפטר מארכיב גדול ומסורבל ולחסוך חדר שלם. כיום יש גם שירותי אחסון חיצוניים של כלים או ארגזים שאינם נחוצים ביום יום. זהו פתרון זול ויעיל במקום לאחסן את כל הציוד במשרד.
מה השטח הנחוץ למשרד החדש?
אם יש לכם את התשובות לכל השאלות האלו אנו מאמינים שתוכלו לחשב ביעילות את גודל המשרד הנחוץ לכם. זכרו שיש הבדלים בין משרד למשרד ביחס ברוטו נטו. במגדלי משרדים בתל אביב היחס נע בין 25-35 אחוז, ובבנייני משרדים בתל אביב היחס יותר קטן ויכול להיות 10-20 אחוז.
משרד עם יחס ברוטו נטו קטן משתלם יותר. אתם זוכים בפועל למשרד יותר גדול על אותו שטח ברוטו.
אנו מקווים שהצלחנו לעזור לכם בחישובים הנדרשים לצורך מציאת השטח האידיאלי למשרד הבא שלכם. ברגע שהבנתם מה הגודל הרצוי למשרד החדש שלכם תוכלו להיעזר במדריך למציאת משרדים בתל אביב. נשמח לעזור לכם בנוגע לכל שאלה, ולעזור לכם במציאת משרד להשכרה בתל אביב והסביבה.
שאלות ותשובות
חישוב השטח האידיאלי למשרד החדש שלכם מושפע ממספר שאלות כמו: מה הגודל של המשרד הנוכחי? מה תחום העיסוק של החברה? מה מספר העובדים כרגע ובעתיד? מה התקציב? מה תקופת החוזה? כמה חדרים אתם צריכים?
יועץ נדל"ן עסקי עם ניסיון בתחום המשרדים יכול לעזור לכם לגבי הגודל המשרד המתאים לכם. אנו ב zuz יועצי נדל"ן נשמח לתת לכם שירות בשיחת טלפון או בפגישה ללא עלות.
גודל ברוטו של המשרד הוא גודל המשרד פלוס השטחים הציבוריים. דמי השכירות ודמי הניהול מחושבים לפי שטח ברוטו של המשרד. שטחים הציבוריים כוללים מסדרונות, מעליות, לובי ושירותים קומתיים במידה ויש.
שטח נטו של המשרד הוא הגודל של המשרד בפועל. החישוב יכול לעשות על ידי מודד מקצועי, או לפי מודד של העיריה שגובה תשלום ארנונה לפי השטח נטו של המשרד(בתל אביב).