
5 טעויות נפוצות שעושים כשעוברים למשרד חדש
מהן הטעויות הנפוצות שעושים במעבר של משרדים
יש מספר טעויות נפוצות שעושים כשעוברים למשרד חדש בתל אביב והסביבה. כל טעות יכולה לפגוע בכם בצורה שונה אם בטווח המידי או בטווח הרחוק. השתדלו להימנע מטעויות אלו ובכך תחסכו ממכם הרבה כאב ראש בעתיד. אנו ב zuz יועצי נדל”ן נתקלים רבות בטעויות שחברות שונות עושות במהלך המעבר למשרד חדש ורצינו לשתף אותכם בשביל שתוכלו ללמוד ולהימנע מטעויות דומות. אז בואו נתחיל.

1 – בחירת משרד גדול או קטן מידי
בחירת גודל משרד שמתאים לכם הוא אחד הדברים החשובים שצריכים לבדוק כששוכרים משרד חדש. אז איך יודעים מה הגודל האידיאלי עבור המשרד החדש שלכם? התשובה לשאלה נובעת ממספר גורמים כמו:
- מה עיסוק החברה
- תקופת החוזה
- גיוס עובדים וצפי גדילה
- מספר עובדים
- צמצום עובדים עתידי
אם לא מתחשבים בכל הגורמים האלו אתם עלולים למצוא את עצמכם עם עובדים לא מרוצים בגלל צפיפות במשרד או עם שטחים לא מנוצלים ובזבוז רב של כסף. החלק הקשה בבחירת הגודל הנכון הוא הצפי העתידי, השתדלו לצפות רחוק ככל שניתן לגבי הצמיחה של החברה ולהתאים את הגודל לפי הנתונים.

2 – תקופת החוזה
תקופת החוזה היא התקופה אשר אתם מתחייבים לשלם על המשרד על פי התנאים שכתובים בחוזה. אי עמידה בתנאים יכולים להביא לתוצאות משפטיות נגדכם. לרוב הטעויות שנעשות בהקשר זה הן חתימה על חוזה ארוך טווח שלא לצורך. במידה וחתמתם על חוזה ארוך ותרצו להשתחרר מהחוזה באמצע התקופה לרוב תוכלו לעשות זאת על ידי מציאת שוכר חלופי, או תשלום קנס לבעלים. ישנם גם מקרים של חברות שגדלו במספר העובדים ונאלצו לשלם על 2 משרדים במקביל עקב חתימה על חוזה ארוך טווח במשרד הישן(שנשאר ריק מעובדים בגלל המעבר למשרד החדש)
לפעמים חוזה קצר טווח גם יכול להוות טעות משום שלרוב יש עליית מחירים בתל אביב בסוף תקופת החוזה. אם אתם עורכי דין למשל עם מספר עובדים קבוע וידוע עדיף לכם לחתום על חוזה ארוך טווח ולקבל מחיר קבוע ומוזל לאורך כל תקופת החוזה.

3 – בחירת מיקום לא נכון
טעות נפוצה נוספת שעושים כשעוברים למשרד חדש היא בחירת מיקום לא נכון. ישנם מספר גורמים אשר צריך לבחון לגבי המיקום המתאים למשרד שלכם כמו:
- דרכי גישה לעובדים
- דרכי גישה ללקוחות
- נגישות לנכים
- חניה
- קרבה לתחבורה ציבורית
- אופי המשרד
- תקציב
לפעמים רק כאשר עוברים למשרד החדש שמים לב לפרטים האלו שנראים זניחים אבל בפועל יש להם הרבה חשיבות. בתל אביב למשל יש מספר אזורי משרדים עם בעיית נגישות וחנייה כמו מתחם רוטשילד שמבוקש מאוד מבחינת משרדים אך מאוד מסורבל להגיע לשם אם אתם מגיעים מחוץ לעיר ואין לכם חנייה קבועה.

4 – המשרד לא מתאים לדרישות שלכם
לכל סגנון של חברה יש את הדרישות שלה. משרדים לרופאים לא יכולים להתאים למשרדים של חברת הייטק. כל חברה צריכה מענה שונה מבחינת חלוקת המשרד, תקשורת, נגישות, איכות המשרד, ייצוגיות וכו. לרוב כשאר עוברים למשרד חדש יש התאמות מסוימות שצריך לעשות בשביל להתאים את המשרד לחברה. מי אחראי על ההתאמות? ומי משלם על העבודה? זה נתון תמיד למשא ומתן מול הבעלים. השתדלו לעשות את כל ההתאמות הנדרשות לפני שאתם עוברים למשרד.
5 – עבודה עם אנשי מקצוע לא נכונים
כשמסתכלים על טעויות נפוצות שעושים כשעוברים למשרד חדש בחירת אנשי מקצוע לא נכונים היא בהחלט אחת מהטעויות הנפוצות והחמורות. בין אם זה עורך דין שמלווה אותכם בעניין החוזה, חברת תיווך שמראה לכם את המשרדים ומייעצים לכם לאורך כל הדרך או אדריכלים שמתכננים לכם את החלוקה האופטימלית עבורכם, תמיד בחרו אנשי מקצוע שמתמחים בשוק המשרדים.
אם אתם מחפשים משרד להשכרה בתל אביב אנו ממליצים לעבוד עם חברת תיווך נדל”ן עסקי שמכירה וחייה את שוק המשרדים בתל אביב, אל תתפשרו על בעלי מקצוע שלא מתמחים בנדל”ן העסקי, או שלא מכירים את העיר שבה אתם מחפשים לעבור.
אנשי מקצוע אמינים יכולים לחסוך לכם הרבה מאוד כסף וכאב ראש. תנו למתווך להתעסק בתיווך בין הצדדים, תנו לעורך דין לדאוג לכם מבחינה משפטית, תנו למעצבת לעצב את המשרד המושלם בשבילכם. תנו לאנשי המקצוע לעשות את העבודה שלהם ובכך אתם תוכלו להמשיך לעבוד בעבודה שלכם.